Tendens: Naturen slår rod i boligen

Naturen har slået rod i boligindretningen

Boligindretning nu og fremover tager os tilbage til naturen.

Mange lever et fortravlet liv, hvor vi i høj grad har brug for at ’grounde’ os selv. Og hvor finder vi mere ro end i naturen? Vi lader op i naturen og længes efter den. Derfor er det også naturligt, at vi gerne trækker naturen med ind i bolindretningen. Det forklarer fremtidssociolog Missona Aston, som betegner naturens indtog i boligen som en langtidsholdbar trend.

Det gælder både i forhold til at bruge naturens farver og materialer i boligindretningen. Det kan gøres i stor eller mindre skala. Med hensyn til farver, så er sort og hvidt yt. I stedet er det naturens farver, der pryder alt fra vægge i stuen til garderobelåger samt sofapuder – gerne tilsat en ’jungle’ af grønne planter. Med hensyn til materialer, så er træskufferne fx blevet et stort hit i køkkener og garderobeskabe.

”Vi tænker på jordens ressourcer, og når vi investerer, så skal det være i noget godt. Noget, der holder og giver os en god fornemmelse. Der er et opgør med køb og smid væk-kulturen, og vi går fra det meget stilrene, perfekte look i boligindretningen til det mere personlige og uperfekte, hvor vi viser, hvem vi er – eller gerne vil være,” fortæller Missona Aston.

Valget af naturens materialer og farver bidrager til at skabe en følelse af harmoni og ‘grounding’ hjemme hos generationen, som kaldes ’the indoor generation’. Selv om mange holder af naturen, så bruger de fleste af os langt den største del af vores liv indendørs. Derfor er vi begyndt at tænke naturen mere ind i hjemmet.

”Vi forbinder naturen med det sunde og rene, og det vokser i værdi for os. Hjemmet er vores base. Det er her, vi lever en stor del af vores liv, og derfor skal det være et godt og i stigende grad også et sundt sted at være. Der er en tendens til, at vi forholder os mere til, hvordan de fysiske rammer påvirker os mentalt og sundhedsmæssigt. Derfor ser vi, at fx træ, naturfarver, organiske mønstre samt lyd, lys og duft er elementer, som mange ønsker at føje til boligen. Naturen har bestemt slået rod i boligindretningen. Med det sagt kommer vi også til at se mere modighed inden for farver. Det kan være pangfarver, som fungerer som et abstrakt og kunstnerisk element. Ikke over hele boligen, men som et modspil til det naturlige look, typisk på nips, enkelte møbler, et tæppe, lamper eller armaturer,” siger Missona Aston.

5 x mix og match

  • Naturen vokser i boligindretning. Tilsæt fx træskuffer til garderoben
  • Dyrk en ’jungle’ af grønne planter til soveværelset eller andre rum, som skal emme af natur og hygge
  • Naturens indtog i boligen er en langtidsholdbar trend. Leg med naturens farver og materialer i boligindretning. Start evt. med at tilsætte nips, puder, småtæpper og andet i naturens farver
  • Neutrale låger i garderoben, fx hvide, kan let forenes med naturen. Drop farveforskrækkelsen og mal fx en eller flere vægge i naturens farver. Eller loftet. Eller det hele
  • Dust Green Matt – naturens farve, som skaber et roligt og harmonisk udtryk. Eller varm valnød, som bidrager til hygge og hulestemning. Se mere: https://service.ka-as.dk/farver/

Har du brug for vejledning?

Kontakt KA Kundeservice på tel.: 76 72 15 00 eller på e-mail: [email protected].
Vi er klar til at hjælpe dig.
Mandag – torsdag kl. 9.00 – 16.00  /  Fredag kl. 9.00 – 15.00 

Else Rumler
Inge Vind Nielsen
Lisbeth Kaspersen
Lisbeth Kaspersen
Maggi Bilde Schröter
Maggi B. Schröter
Veronica Klasson
Carina Hjort Madsen
Carina Hjort Madsen
Sonja Grundahl Larsen
error:
Scroll to Top